GROOT NIEUWS – voor onze kleuters

We hebben heel goed nieuws. Er is een motie aangenomen, die de regering opdraagt serieuzer werk te maken van de differentiatie aan de pabo’s tussen twee afstudeerrichtingen: ‘Jong kind’ en ‘Ouder kind’.

2019-11-12 Motie aangenomen – Motie-van-de-leden-Rog-en-Rudmer-Heerema-over-differentiatie-op-de-pabo

Dit is een fantastisch mooi resultaat!! Die differentiatie zat in het slop en is daar nu uitgetrokken (hopen we…).

14 comments

 • Nelly

  Ook ik heb een 3-jarige opleiding op de KLOS gedaan en in 1972 geslaagd; daarna nog 1 jaar de hoofdakte gedaan op woensdagmiddag..in 1973 geslaagd hiervoor. Een hele gedegen basis gehad en ik ben ervoor dat de KLOS weer terugkomt. Alle veranderingen meegemaakt tijdens mijn 41 jarige loopbaan en altijd in vernieuwingen meegegaan. 4 jaar geleden gestopt met werken…mede omdat het huidige onderwijs helemaal niet aansluit bij de kleuter! Wel een fantastisch beroep overigens.

 • Elma

  Goed plan, KLOS weer terug laten komen!! Ik ben voor!

 • Linda

  Oud-klossers les laten geven op de Pabo. In de vakken methodiek, spel en beweging, spreken (taalontwikkeling) etc. Ik wil wel 😍

 • Judith

  Dan kunnen we mss ook meer mannen enthousiasmeren voor het beroep leerkracht… Het jonge kind en de daarbijbehorende ontwikkelingsgebieden zijn niet altijd hun ding…

 • Erna

  En nog is dit niet voldoende. De aparte opleiding voor kleuters terug! Dat zou veel beter zijn voor de kleuters. De afstudeerrichting op de PABO haalt het qua kennis over kleuters nog niet bij de “Klossers”…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.